FAQ

Kunnen we zelf een team samenstellen of moet het in de vaste formatie van een bestaand team?

De maatregelen zijn gelukkig nu soepeler, dus je mag ook zelf en team samen stellen. Zo lang jullie maar van hetzelfde geslacht zijn ;-)

Wie regelt de scheidsrechters?

Ieder team neemt één scheidsrechter mee om jullie eigen wedstrijd te fluiten.

Worden de uitslagen van de wedstrijd in een competitie verwerkt?

Je kan elke wedstrijd als een losse oefenpot zien, de standen worden namelijk niet genoteerd. Op deze manier is het dus ook heel flexibel of je team een zondag wel of niet meespeelt.

Wanneer weet ik waar en hoe laat we spelen?

Op de maandag voor de wedstrijd zal het wedstrijdschema online worden gezet op ROTTcup.nl. In dit schema staat bij welke club je speelt (HC Rotterdam, RHV Leonidas of HV Victoria), hoe laat je speelt en tegen welk team je speelt. Houd de website dus goed in de gaten. Tien dagen voor de wedstrijd op vrijdag is het laatste moment waarop je wijzigingen kan maken of je inschrijven.

Moeten spelers vooraf een COVID-test doen?

Nee, dit is niet nodig, maar neem je verantwoordelijkheid bij klachten en blijf dan dus thuis.

Wat te doen als één of meerdere spelers corona hebben?

Wij rekenen op de verantwoordelijkheid binnen de teams zelf. Kan je door te veel Corona-besmettingen geen team samenstellen, dan vragen wij je om dit zo snel mogelijk aan te geven bij de ROTT-organisatie. Mail naar niemandwiltdie@rottcup.nl. De organisatie gaat kijken of er een reserve team is die jullie plek kan overnemen. Is dit niet het geval, dan is het helaas voor de tegenstander.

Aan welke coronaregels moeten we ons houden?

Aan de regels die op dat moment gelden bij het RIVM. Iedereen is verantwoordelijk dat deze regels ook nageleefd worden. Is er een team die zich niet aan de regels houdt? Dan volgt er een officiële waarschuwing wat eventueel kan leiden tot uitsluiting van het toernooi.

Hoe werkt het als een speler achteraf Corona blijkt te hebben?

Mocht er een Corona-besmetting zijn kort na de gespeelde wedstrijd, dan moet dit worden aangegeven bij de organisatie. Stuur een mail naar niemandwiltdie@rottcup.nl. De tegenstander zal worden geïnformeerd. Natuurlijk willen we het liefst dit soort situaties voorkomen. Kom daarom ook niet hockeyen als je klachten hebt en houd je aan de maatregelen van de RIVM!

Wat als de coronaregels veranderen en er niet meer gespeeld kan worden?

Als de coronamaatregelen veranderen en senioren niet meer samen mogen hockeyen, zal het toernooi geannuleerd worden. Helaas zijn wij gebonden aan de maatregels van het RIVM. Maar wees niet getreurd, de ROTTCup wordt een jaarlijks terugkerend toernooi. We zullen er dus voor waken dat als het toernooi onderbroken wordt dit jaar, we er weer in vol ornaat staan in de zomer.

Zijn er kosten verbonden aan de deelname?

Nee, deelname is helemaal gratis! We hebben natuurlijk allemaal al een keer contributie betaald, deze is dus voor jullie! Het eten of drinken na de wedstrijd zullen jullie wel zelf moeten bekostigen.

Mogen teams van clubs buiten Rotterdam zich ook aanmelden?

Ja zeker, het is georganiseerd voor regio Rotterdam maar andere clubs zijn ook zeker welkom!

Gaan de wedstrijden door bij slecht weer?

We zijn toch niet van suiker? Ja tuurlijk! Er is wel een mogelijkheid dat het eten of drinken na de wedstrijd geannuleerd wordt, omdat de maatregelen het wellicht nog niet toelaten om binnen horeca te nuttigen. Maar, met het bagger weer van de eerste helft van het jaar, gaan we er van uit dat het lekker zonnig wordt!

Locatie van HV Victoria

Locatie van HC Rotterdam

Locatie RHV Leonidas